Kandidat till Riksdag

Moderaternas mål är att hela tiden vara ett parti som utvecklas för att vi alltid ska ha svar och lösningar på de frågor som är aktuella i människors vardag. För att kunna bilda opinion för och utveckla moderata idéer behöver vi fler människor som väljer att engagera sig hos oss.

Vad innebär uppdraget

Tillsammans med övriga moderata ledamöter ingår du som ledamot i en partigrupp där frågor diskuteras och som partiet tar ställning till.  Ledamöterna ägnar en stor del av sitt arbete åt utskotten, där riksdagens beslut förbereds. I majoritet jobbar ledamöter tillsammans med regeringen med att forma majoritetens politik medan man i opposition granskar den sittande regeringen exempelvis med interpellationer och frågor.

Foto: sxc.huEn riksdagsledamots dagar kan se mycket olika ut. Den tid då de inte är i riksdagen arbetar ledamöter i sin valkrets. De träffar väljare, företag och organisationer och deltar på olika sätt i samhällslivet. En genomsnittlig arbetsvecka för en riksdagsledamot kan variera.

 

Arbetstiden är inte reglerad och är ofta längre än de 40 timmars veckor som normalt gäller vid en anställning.

Vem söker vi

Bra egenskaper för en riksdagsledamot är förmåga att lyssna, förmåga till samarbete, ha en positiv attityd, och viljan att genomföra goda idéer. Som politiskt aktiv måste du våga pröva nya utmaningar och framförallt tycka om att ha kontakt med människor.  Du delar Moderaternas politiska grundsyn men behöver i dagsläget inte ha några djupare politiska kunskaper.

Anmäla intresse

Verkar det här intressant? Anmäl ditt intresse i formuläret till höger.